Algemeen

De Ferrari Club Nederland (FCN) werd opgericht in 1983 met het doel bezitters van Ferrari’s én enthousiastelingen samen te brengen. De FCN is de enige officiële Ferrari-club in Nederland en is door de Ferrari-fabriek in Maranello erkend als officiële Ferrari Owners Club. Door onze status van officiële Owners Club, genieten wij van bepaalde privileges zoals de fabrieksbezoeken en de ondersteuning door de dealers in Nederland bij clubevenementen. Uiteraard onderhouden wij ook goede banden met de andere Ferrari Owners Clubs en worden met enige regelmaat gezamenlijk internationale evenementen georganiseerd.

De FCN kent op dit moment ongeveer 850 leden en begunstigers; voornamelijk uit Nederland maar ook uit de ons omringende landen. De FCN behoort hiermee tot de grootste Ferrari-clubs ter wereld en staat ook bekend als een hele actieve club.

De algemene doelstelling van de FCN is om Ferrari-bezitters en geïnteresseerden in de passie die Ferrari is bijeen te brengen, evenementen te organiseren en om nieuws en verhalen over het merk en clubactiviteiten uit te wisselen. Dit alles om samen van het merk en de bolides van de Cavalino Rampante te genieten. Het gezamenlijk beleven van de passie door eigenaren en niet-eigenaren was en is nog steeds de kern van de club.

De club organiseert een tiental één- of tweedaagse evenementen, voornamelijk in het weekeinde. Sociale contacten, gezelligheid en het plezier van het rijden met de auto’s in een min of meer relaxte atmosfeer staan hierbij voorop. Eens per jaar organiseert de club een meerdaagse reis naar het buitenland. In het verleden zijn reizen gemaakt naar Italië, met uiteraard een bezoek aan de fabriek, Frankrijk, Zwitserland en Ierland en bijvoorbeeld naar ‘Goodwood’ in Engeland. Voor de toekomst staan er ook weer meerdaagse reizen naar het buitenland op het programma. Voor de bezitters van klassieke Ferrari’s, dat wil zeggen Ferrari’s gebouwd in 1973 of daarvoor, wordt er tenminste eenmaal per jaar een speciaal georganiseerd evenement gehouden. Ook voor de “youngtimers”, dat wil zeggen de Ferrari’s gebouwd tussen 1974 en 1990, wordt eveneens eenmaal per jaar een speciaal evenement georganiseerd. Op deze manier blijft de rijke historie en heritage van Ferrari tijdens de FCN evenementen goed bewaard en is er voor iedere liefhebber wel één of meerdere aantrekkelijke evenementen om aan deel te nemen. Stuk voor stuk evenementen waar nieuwe vriendschappen worden gesloten en prachtige herinneringen worden geboren.

Uiteraard staan ook elk jaar rijvaardigheid en snel rijden, op onder andere de circuits van Assen en Zandvoort, op het programma. Het in alle veiligheid verbeteren van de wagenbeheersing en het volop genieten van de mogelijkheden van de auto staan hier voorop.

Voor de liefhebbers van het merk is het ook mogelijk zich bij de FCN aan te sluiten, zonder in het bezit te zijn van een Ferrari. Deze afdeling ‘begunstigers’ organiseert enige keren per jaar een bijeenkomst en wisselt vele wetenswaardigheden over het merk uit. Zij is tevens actief in de ondersteuning van de clubevenementen; een door de leden zeer gewaardeerde bezigheid.

Alle leden en begunstigers ontvangen het clubmagazine de ‘Gli Amici della Ferrari’. Dit blad wordt al sinds het jaar 1983 vier keer per jaar uitgegeven. Het is een kwalitatief zeer hoogstaand magazine dat bol staat van verslagen over de evenementen van de club, clubleden en hun Ferrari’s, alsmede de rijke historie en wetenswaardigheden over Ferrari.

De Ferrari Club Nederland wordt geleid door een vierkoppig bestuur. De club heeft eveneens een Evenementencommissie. De begunstigers kennen hun eigen driekoppige bestuur, genaamd Ascari. Tot slot is er de redactie voor het clubmagazine en een commissie voor de het ontwikkelen en onderhouden van onze website.

Lid of begunstiger worden van de Ferrari Club Nederland kan eenvoudig door het inschrijfformulier op deze site in te vullen. De club staat open voor alle liefhebbers van de mythe die het merk Ferrari is.