Gli Amici della Ferrari

Gli Amici della Ferrari. Wat is de Italiaanse taal toch poëtisch, want de Nederlandse vertaling betekent niets meer dan ‘vrienden van Ferrari’.

Onmiddellijk na de oprichtingsvergadering van de Ferrari Club Nederland ging het bestuur aan de slag met het clubblad. De filosofie van de toenmalige redactie (onder leiding van Steven Sandberg) staat anno nu nog fier overeind. Nog steeds bestaat ons clubmagazine uit een mix van verslagen van de FCN-clubevenementen, andere interessante (buitenlandse) evenementen, historische artikelen en bijzondere wetenswaardigheden. Verder wordt regelmatig door middel van een interview nader kennis gemaakt met een van de clubleden.

De Gli Amici della Ferrari, dat vier keer per jaar uitkomt, heeft in de loop der jaren een voortdurende ontwikkeling doorgemaakt. Het aantal kleurenpagina’s is toegenomen en de inhoud is regelmatig aan de moderne eisen aangepast. Gezichtsbepalend is al vele jaren de voorpagina, waarbij de kleur zwart als basis dient. En hoewel tegenwoordig ook wordt gekozen voor een paginagrote afbeelding, is het zwart nog zeker niet vergeten. Regelmatig keert deze op de voorzijde van het clubmagazine terug.

De wijze waarop tegenwoordig de vormgeving van het clubmagazine tot stand komt, is niet meer te vergelijken met de eerste edities. In het huidige (digitale) tijdperk is de vormgeving in handen van Studio Kaboem!, de specialisten van Studio Kaboem! verzorgen reeds vele jaren de productie van het clubmagazine.

In deze moderne tijd vol digitale informatie heeft Gli Amici della Ferrari niets van zijn waarde ingeboet. Voor velen gaat er nog steeds niets boven een moment van rust om met het clubmagazine op schoot nog eens te kunnen terugdenken aan een bijzonder FCN-evenement of te lezen over de bijzondere historie van ‘ons’ merk Ferrari. Heeft u interesse om te adverteren in de Gli Amici della Ferrari, neem dan contact op via deze pagina.

Speciaal voor leden van de FCN is er een gedetailleerd overzicht van alle uitgaven van de “Gli Amici della Ferrari”.
Login om deze te bekijken.

 

gadf-001-cover gadf-012-cover gadf-015-cover gadf-048-cover

gadf-069-cover gadf-102-cover gadf-102-cover gadf-102-cover