Begunstigers

Voor wie?
Iedereen die het merk Ferrari een warm hart toedraagt, kan deel uitmaken van de Ferrari Club Nederland. Bezitters van een Ferrari kunnen lid worden, liefhebbers zonder Ferrari kunnen lid worden als begunstiger. De Ferrari Club Nederland is daarmee een van de weinige door de fabriek erkende clubs die open staat voor liefhebbers met een Ferrari én voor liefhebbers (nog) zonder Ferrari. Het samen genieten van Ferrari’s staat voorop.

De Ferrari Club Nederland kent een eigen begunstigerscommissie, Ascari. Ascari bestaat uit een aantal enthousiaste begunstigers en een afgevaardigde van het hoofdbestuur van de Ferrari Club Nederland.

Wat kost dat?
Terwijl het lidmaatschap voor bezitters van een Ferrari € 180,- per jaar kost, is de contributie voor begunstigers aanmerkelijk lager en bedraagt voor 2024 € 60,- per jaar (voor begunstigers in het buitenland is dit € 95,- per jaar).

Wat ontvangt een begunstiger hiervoor?

 1. mogelijkheid tot het (gratis) bezoeken van evenementen
  Leden kunnen deelnemen aan evenementen die de Ferrari Club Nederland elk jaar organiseert, zoals praat/informatieavonden, tourrally’s, puzzelritten, rijvaardigheidstrainingen en snelheidsproeven. Begunstigers worden via de evenementenkalender en website geïnformeerd over de evenementen. Zo worden begunstigers in de gelegenheid gesteld om van de Ferrari’s te genieten door ze in actie te zien, te horen, te ruiken en te fotograferen.
 2. vier keer per jaar het clubmagazine “Gli Amici della Ferrari”
  Begunstigers ontvangen vier keer per jaar het clubmagazine “Gli Amici della Ferrari”. In het clubmagazine staan verslagen van nationale en internationale (club)evenementen met foto’s, interviews, etc.. Begunstigers kunnen in overleg een bijdrage leveren aan het clubmagazine, artikelen schrijven of foto’s aanleveren.
 3. digitale nieuwsbrief
  Begunstigers ontvangen meerdere keren per jaar een digitale nieuwsbrief met een variatie aan, actuele informatie zoals b.v. informatie over komende FCN-evenementen.
 4. de jaarlijkse Ascari-kalender
  De begunstigerscommissie Ascari geeft elk jaar een kalender uit. Begunstigers krijgen de kalender gratis thuisgestuurd. De kalender bevat o.a. foto’s van begunstigers en is daarmee een goed voorbeeld van “voor en door begunstigers”.
 5. speciale evenementen voor de begunstigers
  Meerdere keren per jaar organiseert Ascari een evenement speciaal voor de begunstigers. Deze vindt bij een van de twee officiële Ferrari-dealers in Nederland plaats, of op een andere speciale ‘automobiele’ locatie. Introducés zijn hier soms ook welkom. Samen genieten van Ferrari en contact met andere liefhebbers staan hierbij voorop.
 6. mogelijkheid tot het meehelpen aan evenementen voor de rijders
  Begunstigers kunnen zich aanmelden om mee te helpen om de Ferrari-evenementen in goede banen te leiden. Hierdoor hebt u onder andere de mogelijkheid om aanwezig te zijn op plekken die voor anderen niet of beperkt toegankelijk zijn.
 7. mogelijkheid tot de aanschaf van Ferrari-artikelen
  De clubartikelen van de Ferrari Club Nederland zijn beschikbaar voor leden én begunstigers. Daarnaast krijgt men op vertoon van de FCN-pas 10% korting op de Ferrari-artikelen in de officiële Ferrari Stores in de wereld (zie store.ferrari.com).
 8. toegang tot de website www.fcn.nl met diverse informatie.
  Begunstigers hebben toegang tot het afgesloten deel van de website van de Ferrari Club Nederland. De website is hét digitale trefpunt voor informatie over de Ferrari Club Nederland en Ferrari in Nederland. Op de website kan men terecht voor foto’s, nieuws, links en nog veel meer!

Contact
Wilt u nog meer weten over het begunstigerschap dan kunt u contact opnemen met Ascari op het volgende e-mail adres: ascari@fcn.nl.

Om begunstiger te worden kunt u het onderstaande inschrijfformulier invullen:

Inschrijfformulier begunstiger