Test Edvar

 

Attraversando il Confine

 

Beste Ferraristi,

Kunt u ook niet wachten om uw Ferrari weer uit de garage te halen voor de eerste echte voorjaarsrit? Op zaterdag 6 april is het eindelijk zo ver. De Ferrari Club Nederland neemt u kriskras mee over de grens: Attraversando il Confine in de perfecte balans tussen heerlijk autorijden en gezellig samen zijn met andere leden.

Vanaf 10:00 uur bent u welkom bij Jachtslot Mookerheide, gelegen midden in de natuur net onder Nijmegen. U wordt daar ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Nadat ieder zich heeft ingeschreven en het welkomstwoord om 10:45 uur gaat rond 11:00 uur de ochtendroute van start.

In de rit van vandaag verkent u het veelzijdige grensgebied tussen Nederland en Duitsland; ideaal om uw bolide weer eens heerlijk uit te laten. Prachtige en veelal rustige wegen zorgen ervoor dat u snel dat heerlijke gevoel weer krijgt dat hoort bij Ferrari rijden. De ochtendroute voert daarbij door schitterende  gebieden zoals het Reichswald, Nationaal Park de Maasduinen en Nationaal Park de Hamert.

Vanaf 13:00 uur worden de auto’s verwacht bij de Lüttelforster Mühle in het Duitse Schwalmtal. Daar staat een lichte lunch voor u klaar en heeft u de gelegenheid om met de andere deelnemers bij te praten en terug te kijken op een fraaie ochtendrit.

Ook in het middagprogramma dat rond 14:30 uur start passeert u meermaals de Nederlands-Duitse grens, maar niet voordat u de gelegenheid heeft gekregen om op enkele stukken Autobahn uw gaspedaal iets dieper in te trappen dan in Nederland is toegestaan. Deze rit kunt u kort onderbreken voor een blik over één van de actieve bruinkoolmijnen die Duitsland nog kent. De enorme omvang en uitgestrektheid is verbazend en indrukwekkend.

Na een mooi stukje van ons eigen Zuid-Limburg rijdt u aan het eind van de middag bij Aken voor de laatste keer Duitsland binnen. In die stad bevindt zich het vijfsterren Parkhotel Quellenhof, gelegen in de Kurgarten net als de Carolus Thermen. Genoemd naar de bronnen van Bad Aachen is dit een perfecte plek om even bij te komen van de indrukken van de dag. U kunt dit op eigen gelegenheid doen in de “beste cocktailbar van Aken” (volgens het hotel).

Vanaf 19:00 uur is er een zaal gereserveerd voor de Ferrari Club Nederland. U wordt daar uiteraard ontvangen met een aperitief en vanaf 19:30 uur kunt u genieten van een heerlijk viergangendiner. Rond 23:00 uur wordt de avond afgesloten.

Helaas doet Duitsland niet onder voor ons eigen land waar het gaat om prijsstijgingen in de horeca. Maar dankzij stevig onderhandelen kan uw organisatie dit evenement aan bieden voor een deelnameprijs van €259,-  per persoon. Deze prijs is inclusief de drankjes bij de ontvangst, de lunch, het viergangendiner inclusief wijnen en waters, het routeboek, een rallyschild en natuurlijk de ondersteuning door Ascari.

Naar verwachting zullen veel deelnemers ervoor kiezen om een comfortabele hotelkamer te reserveren. Parkhotel Quellenhof beschikt over een grote spa met sauna, zwembad, massage en andere wellness mogelijkheden (reserveren vooraf wordt aanbevolen). En ook de stad en de omgeving zijn het verkennen waard.

Het vijfsterren hotel heeft een aantal kamers gererserveerd, speciaal voor de deelnemers van Attraversando il Confine. U heeft daarbij keuze uit een Classic Room (vanaf 20m2)  voor €175 of een Classic Comfort Room (vanaf 30m2) voor €203, in beide gevallen op basis van tweepersoonsbezetting en inclusief uitgebreid ontbijtbuffet. De kamer staat op zondag tot 12:00 uur tot uw beschikking.

Om te reserveren kunt u zelf contact opnemen met het hotel. Telefonisch via +49 241 9132 950 of per e-mail naar reservierungen@parkhotel-quellenhof.de.  Vermeld daarbij dat u deel uitmaakt van het evenement van de Ferrari Club Nederland. De beschikbaarheid en genoemde tarieven zijn gegarandeerd bij boeking tot 6 maart aanstaande.

Inschrijven voor dit evenement kan tot 16 maart 2024, of zoveel eerder als zich 40 equipes hebben ingeschreven.

Uw organisatoren kijken ernaar uit er samen met u een heerlijke dag van te maken!

Met vriendelijke groet,

Peter Bongaards en Dirk-Jan Koops
Evenementencommissie Ferrari Club Nederland