Dé officiële Ferrari Owners Club van Nederland
Galleria: Fine Settimana di Clades Variana
Ondanks de regen was het een prachtige vierdaagse trip door het Teutoburgerwoud
Bekijk
Registro dei Tipo
Van klassiekers uit de jaren '50 tot de nieuwste 488's
Bekijk

Geannuleerd! Più – Grande Prêmio de São Paulo

Door de aangescherpte Coronamaatregelen die vanaf zaterdag 18.00 uur van kracht zijn, zijn we genoodzaakt het evenement “Più – Grande Prêmio de São Paulo” te annuleren. 

Lees meer
Uitnodiging: Più – Grande Prêmio de São Paulo

FCN pakt dit jaar nog één keer uit!! Het is een bijzonder evenementenjaar geweest. Aangezien de afgelopen drie live-evenementen naar meer smaken, meent uw evenementencommissie er dit jaar nog een evenement aan te moeten toevoegen.

Lees meer
FCN Olympics – Farina

In april en juni zijn de eerste zes ritten van de FCN Olympics vrijgegeven, ieder genoemd naar een voor Ferrari historisch belangrijk persoon. Aanvullend op de twee eendaagse evenementen die in september gereden zijn, ligt er een nieuwe route voor u klaar, “Farina”.

Lees meer
Uitnodiging: FCN Olympics – Ferrari

De evenementencommissie van de FCN draait op volle toeren! Als FCN probeert de commissie het gebrek aan gezamenlijke evenementen vanwege de pandemie zo goed als mogelijk goed te maken. Om de FCN Olympics compleet te maken heeft u van ons nog twee ritten tegoed.

Lees meer
Uitnodiging: FCN Olympics – Vignale

Gewoon gezellig even bijkletsen, ongedwongen en in een relaxte sfeer, een aantal kilometers rijden, een klein hapje eten en elkaars Ferrari bewonderen. Halverwege de ochtend starten met het evenement, een gezamenlijke lunch en tegen het eind van de middag na een drankje weer huiswaarts. Dat is zo ongeveer de inhoud van deze FCN Olympics rit “Vignale”.

Lees meer
Uitnodiging: FCN Olympics – Bertone

Uw organisatoren willen u graag uitnodigen om in te schrijven voor deze FCN Olympics. Na zes individuele ritten kan er eindelijk een live event met de naam Bertone worden aangekondigd!

Lees meer
Uitnodiging: Rijvaardigheidstraining Openbare Weg 2021

Als evenementencommissie zijn wij verheugd u na het succes van vorig jaar weer uit te nodigen voor de Rijvaardigheidstraining Openbare Weg!

Lees meer
Videoboodschap van de FCN voorzitter (juni 2021)

Namens het FCN bestuur heeft uw voorzitter een nieuwe videoboodschap gemaakt om u even bij te praten over zaken die momenteel binnen de Ferrari Club Nederland spelen.

Lees meer
FCN Olympics

Zoals in de ALV aangekondigd, zal de evenementencommissie dit seizoen tien zeer speciale events aanbieden, genaamd de FCN Olympics. Deze bijzonder opgezette activiteiten zijn ervoor om te genieten van uw mooie en verrassende Nederland.

Lees meer
In Memoriam: Sjaak Braas

Met verslagenheid namen wij kennis van het overlijden van ons gewaardeerd clublid Sjaak Braas. Sjaak was binnen onze club graag gezien en nam regelmatig deel aan onze evenementen.

Lees meer

Gli Amici
della Ferrari

Het clubmagazine van de Ferrari Club Nederland

Een rubriek die in het teken staat van het trotse slubmagazine van de Ferrai Club Nederland. Met een uitgebreide index en de mogelijkheid om het magzine online te bekijken.

Uw Ferrari de sporen geven?

Word lid van de Ferrari club Nederland!

Heeft u zin om uw Ferrari de sporen te geven en uw passie met vele gelijkgestemden te delen? De Ferrari Club Nederland organiseert vele evenementen per jaar, van ‘sociale’ rijevenementen tot trackdays en meerdaagse reizen naar het buitenland. Voor zowel klassiekers als ’youngtimers‘ en moderne Ferrari’s

Lid worden zonder Ferrari?

Als u (nog) geen Ferrari bezit maar wel een Ferraristi bent, dan bent u als begunstiger welkom bij de Ferrari Club Nederland. Ofwel Ascari, een uniek onderdeel van de FCN.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ferrari P4/5

Tijdens de Finali Mondiali 2021 onthulde Ferrari de Daytona SP3. De auto is geïnspireerd op de sport prototypes uit de jaren 60. In 2006 is er echter ook al een one-off gemaakt door Pininfarina die eveneens was geïnspireerd op een sport prototype uit de jaren 60, namelijk de 330 P4. De Ferrari P4/5 is een one-off op basis van een Ferrari Enzo voor filmregisseur James Glickenhaus.

Glickenhaus is een verzamelaar van auto’s, met in het bijzonder een voorliefde voor legendarische raceauto's van de jaren ‘60. Zo is hij in bezit van een 330 P4 (1967) maar is hij ook in bezit van de 166 SC die in de jaren ’90 ook op evenementen in Nederland was te bezichtigen. Door zijn voorliefde voor auto’s heeft hij in de loop der tijd een goede relatie met Pininfarina opgebouwd. In maart 2005 ontstond het idee tussen beide voor het maken van een one-off. Het idee van James Glickenhaus en, de op 7 augustus 2008 door een ongeval overleden, Andrea Pininfarina (51 jaar) was een moderne interpretatie van de Ferrari 330 P4.

Nadat er overeenstemming was bereikt kocht Glickenhaus een Ferrari Enzo en bracht de auto direct naar Pininfarina. In september 2005 startte Pininfarina met het ontwerpen van de auto. Tijdens het proces zijn meer dan 200 componenten speciaal voor de auto ontwikkeld en onderworpen aan windtunneltests. Onderhuids is de auto feitelijk nog steeds een Ferrari Enzo maar zijn er wel aanpassingen gedaan. Dat betekent dat de auto nog steeds voorzien is van een 65° V12 met 660pk gekoppeld aan een versnellingsbak die middels de bekende flippers wordt aangestuurd. Alles bij elkaar is de auto circa 270kg lichter dan de originele Ferrari Enzo waarop hij gebaseerd is. Daarmee komen de prestaties uit op een acceleratie van 0-100 km/u in 3,0 seconden (0,14 seconden sneller dan de Enzo) en een topsnelheid van 375 km/u.

In het eindstadium van de ontwikkeling van het project werden ook op de openbare weg tests gedaan. De auto was toen nog niet voorzien van zijn rode lak. Dit moet toch een bizar gezicht zijn geweest toen de auto door de tolpoortjes reed.

Nadat Luca di Montezemolo, voormalig president van Ferrari, de auto met eigen ogen had gezien kreeg het project officiële goedkeuring om als Ferrari door het leven te gaan. Vanaf dat moment zou de officiële benaming "Ferrari P 4/5 by Pininfarina" worden.

Op 18 augustus 2006 werd de auto, die 4 miljoen dollar heeft gekost, op Pebble Beach Concours d'Elégance gepresenteerd en stond in september 2006 op de Autosalon van Parijs. De auto draagt nog altijd het originele VIN van de oorspronkelijke Ferrari Enzo

Begin 2007 is de auto ook nog een onderworpen aan een test op een oval nabij Parijs. Tijdens deze test werd de auto bestuurd door René Arnoux. Ook nu nog schroomt Glickenhaus er niet voor om de auto ook gewoon te gebruiken.

In 2009 begon de ontwikkeling van een P4/5 Competizione op basis van een 430 Scuderia om mee te strijden in de FIA GT2 races. Dit project heeft echter nooit de goedkeuring gekregen van Ferrari en is dus een heel ander verhaal.

Foto's: Xander Tempelmans Plat
... See MoreSee Less

Zoals we al vermoeden en gisteren al over berichten, is de nieuwe Icona daar. Vandaag heeft Ferrari de Daytona SP3 onthuld.
Geïnspireerd door de legendarische sportprototypes uit de jaren 60 van het steigerende paard, brengt de Daytona SP3 een eerbetoon aan de race-triomfen met een midscheeps geplaatste V12 - de krachtigste in de Ferrari geschiedenis - gecombineerd met Formule 1-racetechnologieën.
Morgen is om 12.30 uur CET de officiële presentatie live op het youtube kanaal van Ferrari te volgen.

#Ferrari #FerrariClubNederland #FCN #ScuderiaFerrari #essereFerrari #FinaliMondiali #icona

Foto’s: ferrari.com
... See MoreSee Less

Zoals we al vermoeden en gisteren al over berichten, is de nieuwe Icona daar. Vandaag heeft Ferrari  de Daytona SP3 onthuld.
Geïnspireerd door de legendarische sportprototypes uit de jaren 60 van het steigerende paard, brengt de Daytona SP3 een eerbetoon aan de race-triomfen met een midscheeps geplaatste V12 - de krachtigste in de Ferrari geschiedenis - gecombineerd met Formule 1-racetechnologieën.
Morgen is om 12.30 uur CET de officiële presentatie live op het youtube kanaal van Ferrari te volgen.

#Ferrari #FerrariClubNederland #FCN #ScuderiaFerrari #essereFerrari #FinaliMondiali #icona 

Foto’s: ferrari.comImage attachmentImage attachment

Comment on Facebook

Gert,iets voor onze 13e maand ?😎

orribile

View more comments

In een week tijd 2 nieuwe Ferrari’s! Geen gewone, maar heel bijzondere.
Vorige week werd de BR20 gepresenteerd, een OneOff in het Ferrari Special Projects Programme. De BR20 staat op het platform van de GTC4Lusso en heeft ook diens V12. De buitenkant is voorzien van een uniek koetswerk welke door de ontwerpers van Ferrari samen met de klant is vormgegeven. Van de BR20 bestaat maar 1 exemplaar.
Tijdens Finali Mondiali dit weekend op Mugello Circuit zal waarschijnlijk de nieuwe Icona gepresenteerd worden. Eigenaren van een Monza SP1 of Monza SP2 hebben eerder deze week in Florence deze nieuwe auto al kunnen bewonderen. Geruchten gaan dat de auto stijlelementen heeft van de beroemde 330 P4 en 250 P5. De naam en wanneer de auto aan de wereld gepresenteerd gaat worden is niet bekend.

#Ferrari #FerrariClubNederland #FCN #ScuderiaFerrari #essereFerrari #OneOff #icona

Foto’s: ferrari.com
... See MoreSee Less

Load more